VEILIG DRAGEN

Het dragen van jouw kindje in de draagdoek of Ring Sling is bij goed gebruik helemaal veilig en ergonomisch verantwoord. Beiden zijn fijne manieren om je kindje dichtbij te dragen én daarbij je handen vrij te hebben. Hieronder benoemen we een aantal aandachtspunten en leggen we je uit hoe we jou zo optimaal mogelijk ondersteunen bij het juiste gebruik van jouw nieuwe Loa Lou draagdoek of Ring Sling.

Het knopen van de draagdoek of het 'rijgen' van de Ring Sling kan de eerste keer even wennen zijn en oefening vragen. Dat is niets anders dan héél normaal. Je moet er bekend mee raken. Oefen op momenten dat jouw kindje uitgerust en tevreden is. Je zult merken dat hoe meer je de draagdoek of Ring Sling gebruikt, hoe gemakkelijker het wordt. Dan draag je jouw kindje in een handomdraai heerlijk dichtbij!

Kom je er toch niet helemaal uit? Dan kun je altijd contact met ons opnemen en/of overwegen om je te laten adviseren door een draagconsulent.

Instructieboekje
Bij jouw bestelling ontvang je een instructieboekje waarin we je met behulp van illustraties leren hoe je de Draagdoek of Ring Sling op de juiste wijze gebruikt. Stap voor stap leggen we je uit hoe je jouw kindje veilig en ergonomisch verantwoord draagt. Lees deze instructies voor gebruik zorgvuldig door en bewaar ze voor de toekomst.


Dragen vanaf de geboorte
Je kunt jouw kindje vanaf de geboorte dragen in de Draagdoek of Ring Sling. Maar, er zijn enkele situaties waarin extra aandacht is vereist. Is jouw kindje prematuur (te vroeg), dysmatuur (met een te laag geboortegewicht) of met een medische aandoening geboren? Of heeft jouw kindje een kleinere maat dan broekmaat 50? Laat je dan eerst adviseren door een medisch specialist of zorgprofessional en door een gespecialiseerde draagconsulent voordat je de Draagdoek of Ring Sling gebruikt. Zo leer je op welke manier je jouw kindje veilig en verantwoord kunt dragen.

Zorg ervoor dat de nek van je kindje tijdens het dragen goed wordt ondersteund. Buk je naar voren of buig je opzij? Ondersteun het hoofdje dan extra met je hand zodat deze niet naar achter kan vallen.


Maximaal draaggewicht
Zowel de Draagdoek als Ring Sling hebben een maximaal draaggewicht.

Rekbare draagdoek
Min. 3 kg (en broekmaat 50) - max. 8 kg

Een Ring Sling draagt vanwege het materiaal langer door. Bij Loa Lou onderscheiden we drie verschillende Ring Sling 'typen', namelijk;

1. Linnen Ring Slings
Min. 3 kg (en broekmaat 50) - max. 15 kg

2. TENCEL™ Ring Slings
Min. 3 kg (en broekmaat 50) - max. 15 kg

3. Bio Velours Ring Slings
Min. 3 kg (en broekmaat 50) - max. 10 kg

De T.I.C.K.S.
De zogenoemde ‘T.I.C.K.S.’ omschrijven een aantal basisregels voor het veilig dragen van jouw kindje. Je vindt ze hier. Het is belangrijk dat je deze regels checkt en je kindje tijdens het dragen altijd in de gaten houdt.


M-positie
Een belangrijk aandachtspunt tijdens het dragen is de positie van jouw kindje. Dit dient altijd de M-positie te zijn, waarin de beentjes opgetrokken zijn en de knietjes zich hoger bevinden dan de billen. De beentjes zijn licht gespreid en er is een natuurlijke bolling van de rug zichtbaar. Je creëert een mooi, diep zitje in de doek waarbij de stof van knieholte tot knieholte loopt. In deze natuurlijke positie wordt de heupontwikkeling op een gezonde manier ondersteund.

Video tutorials
Naast de draaginstructie in ons instructieboekje hebben we op onze website video tutorials voor je klaargezet voor de Rekbare Draagdoek en Ring Sling. Je vindt ze hieronder.

WAARSCHUWINGEN
Houd je kindje tijdens het dragen constant in de gaten en controleer of de mond en neus vrij zijn.

Als je een kindje dat prematuur (te vroeg), dysmatuur (met een te laag geboortegewicht) of met een medische aandoening geboren is wilt dragen, vraag dan een medisch specialist of zorgprofessional en een gespecialiseerde draagconsulent om advies voordat je gebruikmaakt van de Ring Sling of Draagdoek.

Zorg dat de kin van jouw kindje niet op zijn of haar borst rust. Hierdoor kan de vrije ademhaling belemmerd worden, wat kan leiden tot verstikking. Zorg altijd voor minimaal 1 of 2 vingers vrije ruimte tussen de kin en de borst.

Zorg ervoor dat je jouw kindje stevig en volgens de instructies draagt om te voorkomen dat jouw kindje kan vallen of zakken in de Ring Sling of Draagdoek.

Jouw bewegingen en die van jouw kindje kunnen jouw balans beïnvloeden.

Draag nooit meer dan één kindje in de Ring Sling of Draagdoek.

Wees voorzichtig en ondersteun je kindje bij het bukken of opzij buigen.

Houd er rekening mee dat als jouw kindje beweeglijker wordt, het risico op vallen uit de Ring Sling of Draagdoek groter wordt.

Controleer de Ring Sling of Draagdoek regelmatig op tekenen van slijtage.

De Ring Sling of Draagdoek is niet geschikt voor dragen tijdens sportactiviteiten (zoals hardlopen, fietsen, zwemmen en skiën).

Wees je bewust van de omgeving tijdens het dragen (en let bijvoorbeeld extra op tijdens het drinken van warme dranken). Berg de Ring Sling of Draagdoek op buiten het bereik van kinderen als je deze niet gebruikt.

×