FAQ

In onze FAQ hebben we de meest gestelde vragen over ons concept en onze producten verzameld. Staat jouw vraag hier niet tussen of blijft er iets onduidelijk? Neem dan gerust contact met ons op; we staan altijd voor je klaar!

Ring Sling

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kindje dragen in de Ring Sling?

Dit kan al vanaf de geboorte. We kunnen ons voorstellen dat jouw pasgeboren baby nog zo klein en kwetsbaar voelt, maar dragen kan bijna áltijd. Er zijn enkele situaties waarin extra aandacht is vereist. Is jouw kindje prematuur (te vroeg), dysmatuur (met een te laag geboortegewicht) of met een medische aandoening geboren? Of is jouw kindje lichter dan 3 kilo en/of heeft jouw kindje een kleinere maat dan broekmaat 50? Laat je dan eerst adviseren door een medisch specialist of zorgprofessional en door een gespecialiseerde draagconsulent voordat je de draagdoek of Ring Sling gebruikt. Zo leer je op welke manier je jouw kindje veilig en verantwoord kunt dragen.

Zorg ervoor dat de nek van je kindje tijdens het dragen goed wordt ondersteund. Buk je naar voren of buig je opzij? Ondersteun het hoofdje dan extra met je hand zodat deze niet naar achter kan vallen.

Hoe draag ik mijn kindje veilig in de Ring Sling?

Veel over veilig dragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Bij jouw bestelling ontvang je altijd een instructie voor het veilige gebruik van het product. Neem deze zorgvuldig door. Bekijk ook onze video tutorials.

Tot welk gewicht kan ik mijn kindje dragen in de Ring Sling?

Onze Ring Slings zijn geschikt om zowel pasgeborenen als peuters te dragen. Onze Bio Velours Ring Slings hebben een maximale draagcapaciteit van 10 kilo. Onze Linnen en Tencel™ Ring Slings kunnen tot 15 kilo dragen.

In welke maten zijn Loa Lou Ring Slings beschikbaar?

Onze Ring Slings zijn ontworpen in één universele maat. Deze is voor vrijwel ieder postuur geschikt.

Kan ik de Ring Sling gemakkelijk meenemen?

Zeker. De Ring Sling past in iedere (luier)tas!

In welke positie kan ik mijn kindje dragen in de Ring Sling?

Je draagt jouw kindje altijd rechtop met de buik en borst tegen jou aan. Onze Ring Slings zijn geschikt voor zowel buik- als heupdragen. Ze zijnnietgeschikt voor rugdragen of dragen met het gezicht naar voren.

Ik vind het 'rijgen' van de Ring Sling lastig. Wat kan ik het beste doen?

De kans is aanwezig dat je de Ring Sling voor het eerst gebruikt. Het 'rijgen' kan dan even wennen zijn. Dit is heel normaal. Geef de moed niet op en oefen op een rustig moment. Lees het instructieboekje zorgvuldig door en bekijk de video tutorial. Mocht je er toch niet uit komen en het gebruik lastig vinden, dan kun je altijd contact met ons opnemen en/of overwegen om je te laten adviseren door een draagconsulent.

De ringen komen lager dan net onder mijn sleutelbeen. Hoe krijg ik ze op de juiste positie?

Leg voordat je jouw kindje in de Ring Sling 'zet', de ringen hoog op je schouder. Op deze manier komen ze tijdens het aanspannen eerder op de juiste hoogte terecht.

Ik heb het gevoel dat mijn kindje te los in de Ring Sling zit. Wat moet ik doen?

Dat is niet de bedoeling. Til je kindje uit de Ring Sling en probeer het even opnieuw. Neem de instructies nogmaals goed door en bekijk de tutorial, waarin we je laten zien hoe je de stof goed aanspant.

Hoe kan ik mijn Ring Sling wassen?

Volg bij het wassen jouw Ring Sling zorgvuldig de instructies op het waslabel. Om de ringen tijdens het wassen te beschermen kun je een sok over de ringen aanbrengen. Ook kun je de stof rondom de ringen plooien en hier een elastiekje omheen doen. Hieronder hebben we de wasinstructies, per 'type' Ring Sling, voor je op een rijtje gezet.

Linnen
De Linnen Ring Sling was je het beste op 40 graden. Gebruik een mild, liefst biologisch wasmiddel en geen wasverzachter. Hierna mag je de Ring Sling op lage temperatuur drogen in de droger (met uitzondering van variant Natural). Hoe fijn is dat?! Ook kun je de Ring Sling op hoge temperatuur strijken.

Bio Velours
De Bio Velours Ring Sling was je het beste op een 30 graden fijnwasprogramma. Laat de Ring Sling hangend of liggend drogen en plooi de stof goed om de ringen. Zo droogt de stof sneller. Maak geen gebruik van de droger. Strijken mag, op middelmatige temperatuur.

Tencel™ Lyocell
De Tencel™ Ring Sling was je het beste op een 30 graden fijnwasprogramma. Laat de Ring Sling hangend of liggend drogen. Lyocell droogt snel, dus dat is fijn! Je kunt de Ring Sling strijken, maar let op: doe dit alleen op lage temperatuur.

Rekbare draagdoek

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kindje dragen in de rekbare draagdoek?

Dit kan al vanaf de geboorte. We kunnen ons voorstellen dat jouw pasgeboren baby nog zo klein en kwetsbaar voelt, maar dragen kan bijna áltijd. Er zijn enkele situaties waarin extra aandacht is vereist. Is jouw kindje prematuur (te vroeg), dysmatuur (met een te laag geboortegewicht) of met een medische aandoening geboren? Of is jouw kindje lichter dan 3 kilo en/of heeft jouw kindje een kleinere maat dan broekmaat 50? Laat je dan eerst adviseren door een medisch specialist of zorgprofessional en door een gespecialiseerde draagconsulent voordat je de draagdoek of Ring Sling gebruikt. Zo leer je op welke manier je jouw kindje veilig en verantwoord kunt dragen.

Zorg ervoor dat de nek van je kindje tijdens het dragen goed wordt ondersteund. Buk je naar voren of buig je opzij? Ondersteun het hoofdje dan extra met je hand zodat deze niet naar achter kan vallen.

Tot welk gewicht kan ik mijn kindje dragen in de rekbare draagdoek?

Je kunt jouw kindje tot een gewicht van 8 kilo dragen in de rekbare draagdoek. Hierna zal je kindje te zwaar worden voor de stof waardoor dragen niet meer comfortabel zal zijn. Een goed alternatief als jouw kindje wat groter wordt, is de Ring Sling. Je draagt jouw kindje in de ring sling tot een gewicht van 10 kilo (Bio Velours Ring Slings) of 15 kilo (Linnen & Tencel™ Ring Slings). Dat is dus een fijne volgende stap in het dragen.

In welke maten zijn Loa Lou rekbare draagdoeken beschikbaar?

Onze rekbare draagdoeken zijn ontworpen in één maat en geschikt voor confectiemaat 34 tot 46.

Kan ik de rekbare draagdoek gemakkelijk meenemen?

Zeker. Als je de draagdoek opvouwt past hij in iedere (luier)tas!

In welke positie kan ik mijn kindje dragen?

Je draagt jouw kindje altijd rechtop met de buik en borst tegen jou aan. Onze rekbare draagdoeken zijn niet geschikt voor rugdragen of dragen met het gezicht naar voren.

Ik vind het knopen lastig. Wat kan ik het beste doen?

In het begin kan het knopen even wennen zijn. Dit is heel normaal, zeker als dit jouw eerste draagavontuur is! Geef de moed niet op en oefen op een rustig moment. Lees het instructieboekje zorgvuldig door en bekijk de video tutorial. Volg eventueel je handelingen in een spiegel om te kunnen zien waar de stofbanen naartoe gaan. Mocht je er toch niet uit komen dan kun je altijd contact met ons opnemen en/of overwegen om je te laten adviseren door een draagconsulent.

Signature Swaddle

Wat maakt jullie Swaddles zo bijzonder?

Onze Signature Swaddles zijn gemaakt van een exclusief materiaal: Tencel™ Modal. Een stof zoals deze heb je waarschijnlijk nog nooit gevoeld. Zijdezacht, koel en stretchy. We houden daarbij vast aan de basis van inbakeren: geen luid klitteband, ritsen of voorgevormd zakje. Dit is inbakeren ervaren op de meest pure, fijne manier.

Wat is het voordeel van inbakeren?

De overgang van de baarmoeder naar de grote wereld kan voor een kindje best overweldigend zijn. Inbakeren is een fijne manier om prikkels te verminderen. De houding in de doek geeft een vertrouwd, geborgen gevoel en bevordert rust. Doordat de armpjes langs het lijfje rusten en niet vrij kunnen bewegen, en dus ook niet in de rondte kunnen zwaaien, wordt toegeven aan slaapjes gemakkelijker.

Hoe baker ik mijn kindje veilig in?

Alles over veilig inbakeren hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Hoe kan ik mijn inbakerdoek wassen?

Je kunt de inbakerdoek wassen op 30 graden en op een fijnwasprogramma. Gebruik geen droger, maar hang de doek uit. Het materiaal droogt snel!

Vanaf wanneer mag ik mijn kindje inbakeren?

Inbakeren kan in de leeftijd van 1 week tot 6 maanden. Als je merkt dat jouw kindje vaak onrustig is of veel huilt, is het raadzaam om met een specialist te praten. Doe dit voordat je begint met inbakeren.

Wanneer moet ik het inbakeren afbouwen?

Het is belangrijk dat je het inbakeren afbouwt op het moment dat je kindje probeert zichzelf om te draaien. Meestal is dit rond een leeftijd van 4 maanden. Het is dan ook vanaf deze leeftijd niet meer verantwoord om met inbakeren te starten.

Wanneer mag ik mijn kindje niet inbakeren?

Er zijn een aantal situaties waarin het inbakeren van je kindje niet verantwoord is en dusnietmag:
- Als jouw kindje begint met (het proberen van) omdraaien;
- Bij heupdysplasie (of een verhoogde kans daarop) of afwijkingen in de wervelkolom;
- Bij koorts, benauwdheid en/of een luchtweginfectie;
- Binnen 24 uur na een vaccinatie.

Mijn kindje wordt onrustig van inbakeren. Doe ik iets verkeerd?

Als je jouw kindje volgens de instructies hebt ingebakerd, dan doe je zeker niets verkeerd. Als het na de eerste keer niet soepel gaat, kan het zijn dat jouw kindje even moet wennen. Probeer het later nog eens opnieuw en baker alleen in voor het slapengaan. Wil het nog niet lukken? Niet ieder kindje vindt hetzelfde fijn. Luister goed naar je kindje en ga opzoek naar andere manieren die helpen om rust en regelmaat te vinden.

×