Veiligheid

Maak kennis met de T.I.C.K.S.

De zogenoemde T.I.C.K.S. omschrijven een aantal belangrijke veiligheidschecks die houvast bieden voor het veilig dragen van jouw kindje. Ze gelden voor zowel de draagdoek als de ring sling. Voer de veiligheidschecks altijd uit en houd je kindje tijdens het dragen te allen tijde in de gaten.

let op

Twijfel je of je correct draagt? Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met ons of laat je adviseren door een draagconsulent. Dragen met een gerust hart is het fijnste.

Check, check

Dubbelcheck!

T. tight
Om je kindje veilig en comfortabel te kunnen dragen is het belangrijk dat je de stof van de draagdoek of ring sling goed aanspant. Als de stof niet strak genoeg zit kan je kindje gaan zakken. Dit kan gevaarlijk zijn voor de ademhaling en de ontwikkeling van de rug negatief beïnvloeden. Zorg dat de stof mooi strak om de rug van je kindje zit, met zo min mogelijk plooitjes. Test of de stof strak genoeg zit door zacht op de rug van je kindje te duwen. Je mag hierbij niet het gevoel hebben dat er te veel ruimte tussen jou en je kindje zit. Ook mag je kindje niet te veel van positie veranderen als je dit doet.

Zorg ervoor dat jouw kindje nooit kan vallen en dat de nek goed wordt ondersteund. Buk je naar voren of buig je opzij? Ondersteun het hoofdje dan extra met je hand zodat deze niet naar achter kan vallen.

I. in view all times
Houd altijd zicht op je kindje. Zorg ervoor dat de ademweg vrij is en de stof het gezichtje niet bedekt. Controleer regelmatig of jouw kindje het niet te warm heeft.

C. close enough to kiss
In de juiste positie lukt het gemakkelijk om jouw kindje, zonder je nek te belasten, een kus op het hoofdje te geven.

K. keep chin off chest
De kin van jouw kindje mag nooit op zijn of haar borst rusten. Hierdoor kan de vrije ademhaling worden belemmerd. Zorg altijd voor 1 of 2 vingers vrije ruimte tussen de kin en de borst.

S. supported back
Draag jouw kindje altijd rechtop met de buik en borst tegen jou aan en zorg dat de rug en heupen volledig worden ondersteund in de natuurlijke positie. Dit noemen we de 'M-positie', waarin de knietjes hoger zitten dan de billen en de beentjes licht gespreid zijn.

×