Dit is Loa Lou

Wat leuk dat je er bent! Mijn naam is Louise (28) en ik vertel je graag meer over het verhaal achter Loa Lou en met welke gedachte ik dit merk ben gestart.

Na mijn afstuderen in 2019 ben ik gaan werken als content creator bij een mooie, grote organisatie. Tot op de dag van vandaag werk ik hier met veel plezier. Toch is mij altijd een gevoel bijgebleven van interesse en verlangen naar ondernemerschap. Ik kan niet precies in woorden uitdrukken waarom, maar met een eigen onderneming ben je aangewezen op jezelf en je eigen vindingrijkheid. In alle vrijheid kunnen doen waar je hart ligt; dat wilt toch iedereen? In de vroege lente van 2020 besloot ik deze droom een kans te geven, en daar was Loa Lou!

Waarom een draagmerk?
Al zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op kinderen. Ik heb vanaf mijn elfde tot mijn vijftiende nog 5 (!) broertjes en zusjes gekregen. Geweldig vond en vind ik dat. Met ieder hun eigen persoonlijkheid ben ik gek op ze. Ook heb ik een tweelingbroer waar ik een speciale band mee heb. Naast de leuke drukte thuis heb ik veel opgepast bij vaste gezinnen. Soms wel 2 of 3 avonden per week voor jarenlang. Wat ik daar zo bijzonder aan vond is dat ik de kindjes vanaf baby tot peuter of zelfs kleuter heb zien opgroeien. Van het eerste hapje tot kruipen, de eerste woordjes en dé grote dag: de eerste keer naar groep 1.

Tijdens mijn zus- en oppasavonturen maakte ik kennis met de mogelijkheden van ‘babydragen’ (destijds een draagzak). Dat dit veel praktische voordelen kent ondervond ik aan den lijve. Letterlijk. Het geeft je de mogelijkheid om jouw kindje dichtbij te dragen en het gevoel van liefde en geborgenheid te bieden zonder daarin je bewegingsvrijheid te verliezen.

Ieder kindje heeft, ongeacht welke leeftijd, behoefte aan nabijheid. Om dichtbij jou te zijn, je te zien, horen en om heerlijk bij je te ‘hangen’. Toen ik mij verder verdiepte in de wereld van het babydragen werd ik verwonderd door de mogelijkheden en psychische voordelen die dragen met zich meebrengt. Het verbaasde mij dan ook dat er in Nederland nog niet zo gek veel draagmerken zijn. Je raadt het al… Daar moest wat aan veranderen!

De naam 'Loa Lou'
De afkorting van mijn naam, mijn bijnaam, is Lou. Tijdens het schrijven van mijn businessplan gebruikte ik 'for the time being' de naam 'Loa Lou'. Loa bedacht ik eigenlijk spontaan en de combinatie vond ik mooi en zacht klinken. Sindsdien is het nooit meer veranderd; dit was 'm gewoon!

Aandacht voor de kleinste details, veiligheid, materialen en comfort

Verliefd als ik was geworden op het comfort van de draagdoek en zowel het gebruiksgemak als de elegantie van de ring sling besloot ik deze een vaste plek te geven in de collectie. De ring sling wint in Nederland steeds meer aan populariteit en dat is niet gek. Je kunt deze al vanaf de geboorte gebruiken en draagt vaak door tot 15 kilo (+- 2 jaar). Als je kindje groter wordt zul je merken dat hij of zij het steeds leuker vindt om wat meer van de omgeving te zien. De ring sling is dan een fijne optie omdat je jouw kindje hiermee op de heup kunt dragen. Daardoor ontstaat ruimte voor jouw kindje om lekker om zich heen te kijken en om meer van de wereld mee te krijgen.

Tijdens de oprichting van Loa Lou is aandacht altijd van grote waarde geweest. Aandacht voor de kleinste details, de materialen, veiligheid, comfort en duurzaamheid. Het fijnste voor jou en jouw kindje, maar ook met oog voor de wereld waarin zij opgroeien. Vanuit die gedachte volgde een lange zoektocht naar hoogwaardige materialen van de mooiste kwaliteit. We kiezen uitsluitend voor natuurlijke materialen of materialen met een botanische oorsprong die ademend en vrij van schadelijke chemicaliën zijn. Zachte, neutrale tinten vormen de basis van de uitstraling van Loa Lou. Al met al is alles uiteindelijk precies geworden zoals ik het voor ogen had. En het meest bijzondere vind ik nog, dat wij ouders (to be) mogen inspireren én faciliteren in de wonderlijke wereld van het babydragen.

×