de basis

We vinden het belangrijk dat je, alvorens je Loa Lou producten gebruikt, goed geïnformeerd bent over de veiligheid.

Het dragen van jouw kindje in Loa Lou dragers zijn bij goed gebruik helemaal veilig en ergonomisch verantwoord. Al onze producten zijn ontworpen in samenwerking met - en getest door - een verloskundige en draagconsulenten.

Het knopen van de draagdoek of het 'rijgen' van de Ring Sling kan de eerste keer even wennen zijn en oefening vragen. Dat is niets anders dan héél normaal. Je moet er bekend mee raken. Oefen op momenten dat jouw kindje uitgerust en tevreden is. Je zult merken dat hoe meer je de draagdoek of Ring Sling gebruikt, hoe gemakkelijker het wordt. Dan draag je jouw kindje in een handomdraai heerlijk dichtbij.

Bekijk onze video tutorials en lees de instructies die je bij jouw product ontvangt aandachtig. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan kun je altijd contact met ons opnemen en/of overwegen om je te laten adviseren door een draagconsulent.

"Kan ik mijn kindje al vanaf de geboorte dragen?"

Absoluut. We kunnen ons voorstellen dat jouw pasgeboren baby nog zo klein en kwetsbaar voelt, maar dragen kan bijna áltijd. Er zijn enkele situaties waarin extra aandacht is vereist. Is jouw kindje prematuur (te vroeg), dysmatuur (met een te laag geboortegewicht) of met een medische aandoening geboren? Of is jouw kindje lichter dan 3 kilo en/of heeft jouw kindje een kleinere maat dan broekmaat 50? Laat je dan eerst adviseren door een medisch specialist of zorgprofessional en door een gespecialiseerde draagconsulent voordat je de draagdoek of Ring Sling gebruikt. Zo leer je op welke manier je jouw kindje veilig en verantwoord kunt dragen.

Zorg ervoor dat de nek van je kindje tijdens het dragen goed wordt ondersteund. Buk je naar voren of buig je opzij? Ondersteun het hoofdje dan extra met je hand zodat deze niet naar achter kan vallen.

"Tot wanneer kan ik mijn kindje dragen in Loa Lou dragers?"

Onze poducten hebben - zoals elke drager - een maximale draagcapaciteit. Welke leeftijd hierbij past is voor ieder kindje verschillend.

Rekbare draagdoek
Minimaal 3 kilo en broekmaat 50 tot maximaal 8 kilo.

Bio Velours Ring Sling & geweven draagdoek
Minimaal 3 kilo en broekmaat 50 tot maximaal 10 kilo.

Linnen en Tencel™ Ring Sling
Minimaal 3 kilo en broekmaat 50 tot maximaal 15 kilo.

DE T.I.C.K.S.

Veiligheidschecks

De zogenoemde ‘T.I.C.K.S.’ omschrijven een aantal basisregels voor het veilig dragen van jouw kindje. Het is belangrijk dat je deze regels checkt en je kindje tijdens het dragen altijd in de gaten houdt.

De M-positie
Een belangrijk aandachtspunt tijdens het dragen is de positie van jouw kindje. Dit dient altijd de M-positie te zijn, waarin de beentjes opgetrokken zijn en de knietjes zich hoger bevinden dan de billen. De beentjes zijn licht gespreid en er is een natuurlijke bolling van de rug zichtbaar. Je creëert een mooi, diep zitje in de doek waarbij de stof van knieholte tot knieholte loopt. In deze natuurlijke positie wordt de heupontwikkeling op een gezonde manier ondersteund.

let op

Waarschuwingen

- Houd je kindje tijdens het dragen constant in de gaten en controleer of de mond en neus vrij zijn.

- Als je een kindje dat prematuur (te vroeg), dysmatuur (met een te laag geboortegewicht) of met een medische aandoening geboren is wilt dragen, vraag dan een medisch specialist of zorgprofessional en een gespecialiseerde draagconsulent om advies voordat je gebruikmaakt van de Ring Sling of draagdoek.

- Zorg dat de kin van jouw kindje niet op zijn of haar borst rust. Hierdoor kan de vrije ademhaling belemmerd worden, wat kan leiden tot verstikking. Zorg altijd voor minimaal 1 of 2 vingers vrije ruimte tussen de kin en de borst.

- Zorg ervoor dat je jouw kindje stevig en volgens de instructies draagt om te voorkomen dat jouw kindje kan vallen of zakken in de Ring Sling of draagdoek.

- Jouw bewegingen en die van jouw kindje kunnen jouw balans beïnvloeden.

- Draag nooit meer dan één kindje in de Ring Sling of draagdoek.

- Wees voorzichtig en ondersteun je kindje bij het bukken of opzij buigen.

- Houd er rekening mee dat als jouw kindje beweeglijker wordt, het risico op vallen uit de Ring Sling of draagdoek groter wordt.

- Controleer de Ring Sling of draagdoek regelmatig op tekenen van slijtage.

- De Ring Sling of draagdoek is niet geschikt voor dragen tijdens sportactiviteiten (zoals hardlopen, fietsen, zwemmen en skiën).

- Wees je bewust van de omgeving tijdens het dragen (en let bijvoorbeeld extra op tijdens het drinken van warme dranken). Berg de Ring Sling of draagdoek op buiten het bereik van kinderen als je deze niet gebruikt.

×