Het wonderlijke van dragen.

De Ring Sling en draagdoek geven je de mogelijkheid om jouw kindje dichtbij te dragen en het gevoel van nabijheid, liefde en geborgenheid te bieden zonder je bewegingsvrijheid te verliezen. En dat brengt niet alleen een praktische handigheid met zich mee, maar kent ook vele andere mooie voordelen.

Kalmering

Het dicht bij jou zijn, de houding en het zachtjes bewegen tijdens het dragen hebben een kalmerend effect waardoor huilen tot wel 43% verminderd wordt.

Oxytocine

Dragen stimuleert de aanmaak van het 'knuffelhormoon' oxytocine. Dit hormoon bevordert de toeschietreflex bij borstvoeding, verlaagt stress en zorgt voor gevoelens van veiligheid, geluk en emotionele verbondenheid.

Binding

Het hormoon oxytocine heeft een positieve invloed op de binding tussen ouder en kind. Door te dragen creëer je fijne, vetrouwde momentjes samen.

Reflux

Aan de ouders van een kindje met refluxklachten wordt geadviseerd om hun kindje het eerste halfuur na de voeding rechtop te houden. Een draagdoek of ring sling kan hierbij goed ondersteunen.

Heupontwikkeling

De juiste positie (ookwel de M-positie genoemd) tijdens het dragen zorgt ervoor dat de heupontwikkeling op een gezonde, ergonomisch verantwoorde manier wordt ondersteund.

Vrijheid

Een groot voordeel is natuurlijk de vrijheid. Het geeft je de mogelijkheid om je eigen ding te doen terwijl je in contact blijft met je kindje. Ga heerlijk wandelen, lezen of doe dat ene waar je nog niet eerder aan toekwam!

×