Veilig inbakeren

Het inbakeren van jouw kindje kan helpen om het slaapritme te verbeteren vanuit een vertrouwd, rustgevend nestje. Het wordt als hulpmiddel beschouwd voor het bevorderen van een gezond patroon van rust en regelmaat. Kindjes die lastig zelf in slaap vallen, veelal hazenslaapjes doen en onrustig slapen kunnen gebaat zijn bij inbakeren.

Omdat het belangrijk is dat je jouw kindje op de juiste wijze inbakert, ontvang je bij jouw bestelling een duidelijk instructiekaartje. Ook in onze tutorial leer je wat de beste manier is om jouw kindje veilig in te bakeren. Hieronder vind je een geïllustreerd inbaker-stappenplan. Een overzicht van veel gestelde vragen over inbakeren vind je in onze FAQ.

STAP 1
Leg de inbakerdoek neer als een ruit. Vouw de bovenste punt naar binnen, ongeveer tot waar de linker- en rechterhoeken van de ruit zich bevinden.

STAP 2
Leg je kindje in het midden van de inbakerdoek, met de oortjes ter hoogte van de vouwrand.

STAP 3
Leg het armpje naar beneden en breng de stof strak over het lijfje heen. Je vouwt de stof onder het andere armpje door, draait je kindje lichtjes op de zij en brengt de doek onder het lijfje.

STAP 4
Vouw het onderste gedeelte van de inbakerdoek achter het vrije schoudertje. Zorg dat de beentjes genoeg ruimte hebben om te kunnen buigen, strekken en spreiden. Dat is erg belangrijk!

STAP 5
Vouw de resterende punt aan de andere kant van het lijfje.

STAP 6
Je kindje is ingebakerd! Tijd om heerlijk te gaan slapen.

Aandachtspunten

Inbakeren kan in de leeftijd van 1 week tot 6 maanden. Als je merkt dat jouw kindje vaak onrustig is of veel huilt, is het raadzaam om met een specialist te praten. Doe dit voordat je begint met inbakeren.

Het is belangrijk dat je het inbakeren afbouwt, op het moment dat je merk dat je kindje zich probeert om te draaien. Meestal is dit rond een leeftijd van 4 maanden. Het is dan ook vanaf deze leeftijd niet verantwoord om met inbakeren te starten.

Er zijn een aantal situaties waarin het inbakeren van je kindje niet verantwoord is en wordt afgeraden:
- Als jouw kindje begint met (het proberen van) omdraaien;
- Bij heupdysplasie (of een verhoogde kans daarop) of afwijkingen in de wervelkolom;
- Bij koorts, benauwdheid en/of een luchtweginfectie;
- Binnen 24 uur na een vaccinatie.

Betoverend zacht Tencel™ Modal

Bij het uitzoeken van een fijne inbakerdoek speelt het materiaal een belangrijke rol. Een inbakerdoek dient luchtig en goed ademend te zijn. Loa Lou inbakerdoeken zijn handgemaakt van Tencel™ Modal. De modal vezel draagt het EU Ecolabel en het wordt gemaakt van houtpulp van de beukenboom. Dit hout komt uit speciaal beheerde, duurzaam gecertificeerde (FSC en PEFC) bossen in Oostenrijk en omliggende landen. Het productieproces vindt plaats via het ‘closed loop proces’: alle fases zijn zo duurzaam mogelijk ingericht. De stof is lekker koel, voelt zijdezacht en ademt buitengewoon goed.

×