Materialen en certficaten

Wat vind ik het leuk dat je er bent! Mijn naam is Louise en ik ben de oprichtster van Loa Lou. Ruim 25 lentes jong, woonachtig in omgeving Amsterdam en ik heb gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Daar heb ik twee jaar geleden mijn master communicatiewetenschappen afgerond.

Ondernemerschap is altijd al iets wat mij erg heeft aangesproken. Ik kan niet precies in woorden uitdrukken waarom, maar met ondernemen ben je 100% aangewezen op jezelf, je eigen motivatie en je eigen vindingrijkheid. Niemand anders dan jij kan dat voor elkaar krijgen. Een echte uitdaging, toch? En ondanks dat ik momenteel met veel plezier werk bij een hele mooie organisatie, is dat gevoel mij altijd bij gebleven. Vandaar dat ik, tijdens de lente van 2020, besloot om die droom na te jagen.

Samen met zusje Isabella

Al zolang als ik mij kan herinneren ben ik gek op kinderen. Ik heb zelfs vanaf mijn elfde tot mijn vijftiende nog 5 (!) broertjes en zusjes gekregen. Geweldig vond ik dat. Met ieder hun eigen persoonlijkheid, ben ik stuk voor stuk gek op ze. Naast de leuke drukte thuis heb ik veel opgepast bij vaste gezinnen. Soms wel 2 of 3 avonden per week voor jarenlang. Wat ik daar zo bijzonder aan vond is dat ik de kindjes vanaf baby tot peuter of zelfs kleuter heb zien opgroeien. Van het eerste hapje, tot kruipen, de eerste woordjes en dé grote dag: de eerste keer naar groep 1.

Tijdens al mijn zus- en oppasavonturen maakte ik kennis met de mogelijkheden van ‘babydragen’ (destijds een draagzak). Dat dit veel praktische voordelen kent ondervond ik aan den lijve. Letterlijk. Het is heel fijn om in direct contact te blijven staan met de behoefte van je kindje, zonder daarin jouw eigen bewegingsvrijheid te verliezen. Of je nu een wandeling maakt, boodschappen doet, bezig bent in huis, jouw kindje kalmeert of in slaap brengt: babydragen kan altijd en overal.

Het dragen van jouw kindje kent niet alleen praktische voordelen. Al sinds mensenheugenis en in bijna alle culturen dragen vrouwen hun kinderen bij zich. En dat is niet voor niets. Het gevoel van geborgenheid en veiligheid vormt de belangrijkste basis voor elk kind. De houding die wordt aangenomen, het geluid van je hartslag, je stem en warmte brengen jouw kindje terug naar de basis. Vertrouwd, kalm en veilig. Door dichtbij gedragen te worden kan jouw kindje langzaam wennen aan alle prikkels van de buitenwereld en kunnen de zintuigen zich stapje voor stapje, in eigen tempo ontwikkelen.

Verwonderd door alle mogelijkheden maar ook de psychische en mentale voordelen van babydragen ontstond mijn missie voor het oprichten van een eigen merk: Loa Lou. Verliefd als ik was geworden op de elegantie van draagdoekenen het gebruiksgemak van ring slings besloot ik deze een vaste plek te geven in mijn collectie. Vanaf het eerste moment wist ik daarbij één ding zeker: bedrijfstransparantie staat voorop en het productieproces moet een bijdrage leveren aan het verbeteren van de wereld met een minimale CO2-voetafdruk. Kennis van de oorsprong en de herkomst van vezel tot textiel is daarbij heel belangrijk. Vanuit die gedachte volgde een maandenlange zoektocht en zorgvuldige selectie van alleen kwalitatief de beste, mooiste en zachtste materialen voor jou, jouw kindje én de wereld waarin zij opgroeien.

Zo dragen al onze stoffen het Oeko-Tex 100 keurmerk (vrij van giftige chemicaliën voor mens en natuur), het MASTERS OF LINEN® keurmerk (garant voor uitmuntende kwaliteit en 100% duurzame productie op Europese bodem met aandacht voor sociale ethiek en respect voor de mens), het GOTS keurmerk (biologisch, milieuvriendelijk en sociaal verantwoord geproduceerd) en/ofhet TENCEL™ keurmerk (FSC-gecontroleerde teelt). De ringen van de ring slings zijn gemaakt van lood- en nikkelvrij aluminium en SGS gecertificeerd met een breekkracht van ruim 1240 kilogram (vereist is 100 kilogram).

Zachte, neutrale kleurtjes voeren de boventoon en een Loa Lou draagdoek, ring sling of inbakerdoek is indien juist gebruikt altijd 100% veilig en ergonomisch verantwoord.