Inbakerdoek tutorial

In deze tutorial leren we je stap voor stap hoe je jouw kindje veilig en verantwoord kunt inbakeren.

De overgang van de baarmoeder naar de grote wereld kan voor jouw kindje best overweldigend zijn. Inbakeren is een fijn hulpmiddel om rust te creëren. De houding in de inbakerdoek is vertrouwd en prikkels worden door de beperkte lichaamsbewegingen verminderd. Doordat de armpjes langs het lijfje rusten, houdt je kindje zichzelf minder snel wakker door het zwaaien van de armpjes. Toegeven aan slaapjes wordt daardoor makkelijker. Je bakert je kindje dan ook alleen in voor het slapengaan. Lees voordat je jouw kindje gaat inbakeren zorgvuldig het meegeleverde instructiekaartje door en bekijk de tutorial.

Materiaal
Loa Lou inbakerdoeken zijn handgemaakt van TENCEL™ Modal. Modal wordt gemaakt van beukenhout uit duurzaam gecertificeerde bossen.
De stof heeft als eigenschappen dat het de temperatuur goed reguleert, hypoallergeen is en zijdezacht aanvoelt.

Starten met inbakeren en het afbouwen
Inbakeren kan in de leeftijd van 1 week tot 6 maanden. Het is van groot belang dat je begint met afbouwen op het moment dat je kindje gaat proberen zich om te draaien (ongeveer bij 4 maanden). Het is vanaf deze leeftijd ook niet meer verstandig om te starten met inbakeren.

Wanneer mag ik niet inbakeren?
Als je merkt dat jouw kindje vaak onrustig is of veel huilt, is het raadzaam om met een specialist te praten. Doe dit voordat je begint met inbakeren. Er zijn gevallen waarbij inbakeren niet mag:
- Wanneer jouw kindje begint met omdraaien;
- Bij heupdysplasie (of een verhoogde kans daarop) of afwijkingen in de wervelkolom;
- Bij koorts, benauwdheid en/of een luchtweginfectie;
- Binnen 24 uur na een vaccinatie.

Onze tutorials zijn gemaakt in samenwerking met Britte van Weert (verloskundige en draagconsulent). Twijfel je of je jouw kindje correct inbakert? Dan kun je te allen tijde bij ons, of bij Britte terecht via www.babylerendragen.nl.