Loa Lou

FAQ Ring Sling

Q: Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kindje dragen in de ring sling?
A: Je kunt jouw kindje vanaf de geboorte dragen in de ring sling. Is je kindje prematuur (te vroeg), dysmatuur (met een te laag geboortegewicht), met een beperking of medische aandoening geboren? Wees dan extra alert. Overleg altijd eerst met een behandelend specialist en laat je adviseren door een draagconsulent. Zo leer je op welke manier je jouw kindje veilig en verantwoord kunt dragen.

Q: Tot welk gewicht kan ik mijn kindje dragen in de ring sling?
A: Ring slings zijn geschikt om zowel pasgeborenen als peuters te dragen. Onze Bio Velours Ring Slings hebben een maximaal draaggewicht van 10 kilo. Onze Linnen en Tencel™ Ring Slings kunnen tot 15 kilo dragen.

Q: In welke maten zijn Loa Lou ring slings beschikbaar?
A: Onze ring slings zijn ontworpen in één maat en geschikt voor confectiemaat 34 tot 46.

Q: Kan ik de ring sling gemakkelijk meenemen?
A: Zeker. De ring sling past in iedere (luier)tas!

Q: In welke positie kan ik mijn kindje dragen in de ring sling?
A: Je draagt jouw kindje altijd rechtop met de buik en borst tegen jou aan. Onze ring slings zijn geschikt voor zowel buik- als heupdragen. Ze zijn niet geschikt voor rugdragen of dragen met het gezicht naar voren.

Q: Ik vind het 'rijgen' van de ring sling lastig. Wat kan ik het beste doen?

A: De kans is aanwezig dat je de ring sling voor het eerst gebruikt. Het 'rijgen' kan dan even wennen zijn. Dit is heel normaal. Geef de moed niet op en oefen op een rustig moment. Lees het instructieboekje zorgvuldig door en bekijk de tutorial. Mocht je er toch niet uit komen en het gebruik lastig vinden, dan kun je altijd contact met ons opnemen en/of overwegen om je te laten adviseren door een draagconsulent.

Q: De ringen komen veel lager dan net onder mijn sleutelbeen. Hoe krijg ik ze op de juiste positie?

A: Leg voordat je jouw kindje in de ring slit 'zet', de ringen hoog op je schouder. Op deze manier komen ze tijdens het aanspannen eerder op de juiste hoogte terecht.

Q: Ik heb het gevoel dat mijn kindje te los in de ring sling zit. Wat moet ik doen?
A: Dat is niet de bedoeling. Til je kindje uit de ring sling en probeer het even opnieuw. Neem de instructies nogmaals goed door en bekijk de tutorial, waarin we je laten zien hoe je de stof goed aanspant.

Q: Hoe kan ik mijn ring sling wassen?
A: Volg bij het wassen jouw ring sling zorgvuldig de instructies op het waslabel. Om de ringen tijdens het wassen te beschermen kun je een sok over de ringen aanbrengen. Ook kun je de stof rondom de ringen plooien en hier een elastiekje omheen doen. Hieronder hebben we de wasinstructies, per 'type' ring sling, voor je op een rijtje gezet.

De Linnen Ring Sling was je het beste op 40 graden. Hierna mag je de ring sling op lage temperatuur gewoon drogen in de droger. Hoe fijn is dat?! Ook kun je de ring sling strijken.

De Bio Velours Ring Sling was je het beste op een 30 graden fijnwasprogramma. Laat de ring sling hangend of liggend drogen en plooi de stof goed om de ringen. Zo droogt de stof sneller. Maak geen gebruik van de droger.

De Tencel™ Ring Sling was je het beste op een 30 graden fijnwasprogramma. Laat de ring sling hangend of liggend drogen. Tencel droogt snel, dus dat is fijn! Je kunt de ring sling strijken, maar let op: doe dit alleen op middelmatige temperatuur.

×