FAQ Ring Sling

Hieronder vind je een verzameling van vragen over de Ring Sling. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact op.

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kindje dragen in de Ring Sling?

Je kunt jouw kindje vanaf de geboorte dragen in de Ring Sling. Maar, er zijn enkele situaties waarin extra aandacht is vereist. Is jouw kindje prematuur (te vroeg), dysmatuur (met een te laag geboortegewicht) of met een medische aandoening geboren? Of heeft jouw kindje een kleinere maat dan broekmaat 50? Laat je dan eerst adviseren door een medisch specialist of zorgprofessional en door een gespecialiseerde draagconsulent voordat je de Ring Sling gebruikt. Zo leer je op welke manier je jouw kindje veilig en verantwoord kunt dragen.

Zorg ervoor dat de nek van je kindje tijdens het dragen goed wordt ondersteund. Buk je naar voren of buig je opzij? Ondersteun het hoofdje dan extra met je hand zodat deze niet naar achter kan vallen.

Hoe draag ik mijn kindje veilig in de Ring Sling?

Alles over veilig dragen hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Tot welk gewicht kan ik mijn kindje dragen in de Ring Sling?

Ring Slings zijn geschikt om zowel pasgeborenen als peuters te dragen. Onze Bio Velours Ring Slings hebben een maximaal draaggewicht van 10 kilo. Onze Linnen en TENCEL™ Ring Slings kunnen tot 15 kilo dragen.

In welke maten zijn Loa Lou Ring Slings beschikbaar?

Onze Linnen & TENCEL™ Ring Slings zijn ontworpen in twee verschillende maten. Hoe de ‘staart’ van de Ring Sling valt is afhankelijk van jouw postuur en lengte. Dit is dus voor iedereen net anders.

Standaard
De Ring Sling in de standaard maat heeft een lengte van 20 0cm en is geschikt voor de meeste posturen. Deze maat is afgebeeld op de productfoto’s.

Extra lengte
Ben je lang (+1.85m), draag je maat 46+ of vind je het mooi als de ‘staart’ van de Ring Sling wat langer is? Dan raden we je aan om voor deze maat te kiezen. De lengte van deze Ring Sling is 220 cm.

Onze Bio Velours Ring Sling is ontworpen in één, standaard maat welke geschikt is voor vrijwel ieder postuur.

Kan ik de Ring Sling gemakkelijk meenemen?

Zeker. De Ring Sling past in iedere (luier)tas!

In welke positie kan ik mijn kindje dragen in de Ring Sling?

Je draagt jouw kindje altijd rechtop met de buik en borst tegen jou aan. Onze Ring Slings zijn geschikt voor zowel buik- als heupdragen. Ze zijn niet geschikt voor rugdragen of dragen met het gezicht naar voren.

Ik vind het 'rijgen' van de Ring Sling lastig. Wat kan ik het beste doen?

De kans is aanwezig dat je de Ring Sling voor het eerst gebruikt. Het 'rijgen' kan dan even wennen zijn. Dit is heel normaal. Geef de moed niet op en oefen op een rustig moment. Lees het instructieboekje zorgvuldig door en bekijk de video tutorial. Mocht je er toch niet uit komen en het gebruik lastig vinden, dan kun je altijd contact met ons opnemen en/of overwegen om je te laten adviseren door een draagconsulent.

De ringen komen lager dan net onder mijn sleutelbeen. Hoe krijg ik ze op de juiste positie?

Leg voordat je jouw kindje in de Ring Sling 'zet', de ringen hoog op je schouder. Op deze manier komen ze tijdens het aanspannen eerder op de juiste hoogte terecht.

Ik heb het gevoel dat mijn kindje te los in de Ring Sling zit. Wat moet ik doen?

Dat is niet de bedoeling. Til je kindje uit de Ring Sling en probeer het even opnieuw. Neem de instructies nogmaals goed door en bekijk de tutorial, waarin we je laten zien hoe je de stof goed aanspant.

Hoe kan ik mijn Ring Sling wassen?

Volg bij het wassen jouw Ring Sling zorgvuldig de instructies op het waslabel. Om de ringen tijdens het wassen te beschermen kun je een sok over de ringen aanbrengen. Ook kun je de stof rondom de ringen plooien en hier een elastiekje omheen doen. Hieronder hebben we de wasinstructies, per 'type' Ring Sling, voor je op een rijtje gezet.

Linnen
De Linnen Ring Sling was je het beste op 40 graden. Gebruik een mild, liefst biologisch wasmiddel en geen wasverzachter. Hierna mag je de Ring Sling op lage temperatuur drogen in de droger (met uitzondering van variant Natural). Hoe fijn is dat?! Ook kun je de Ring Sling op hoge temperatuur strijken.

Bio Velours
De Bio Velours Ring Sling was je het beste op een 30 graden fijnwasprogramma. Laat de Ring Sling hangend of liggend drogen en plooi de stof goed om de ringen. Zo droogt de stof sneller. Maak geen gebruik van de droger. Strijken mag, op middelmatige temperatuur.

TENCEL™ Lyocell
De TENCEL™ Ring Sling was je het beste op een 30 graden fijnwasprogramma. Laat de Ring Sling hangend of liggend drogen. Lyocell droogt snel, dus dat is fijn! Je kunt de Ring Sling strijken, maar let op: doe dit alleen op lage temperatuur.

×