FAQ INBAKEREN

Hieronder vind je een verzameling van vragen over het inbakeren van je kindje. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact op.

Wat is het voordeel van inbakeren?

De overgang van de baarmoeder naar de grote wereld kan voor een kindje best overweldigend zijn. Inbakeren is een fijne manier om prikkels te verminderen. De houding in de doek geeft een vertrouwd, geborgen gevoel en bevordert rust. Doordat de armpjes langs het lijfje rusten en niet vrij kunnen bewegen, en dus ook niet in de rondte kunnen zwaaien, wordt toegeven aan slaapjes gemakkelijker.

Hoe baker ik mijn kindje veilig in?

Alles over veilig inbakeren hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Hoe kan ik mijn inbakerdoek wassen?

Je kunt de inbakerdoek gewoon wassen op 30 graden en op een fijnwasprogramma. Gebruik geen droger, maar hang de doek uit. TENCEL™ Modal droogt snel!

Vanaf wanneer mag ik mijn kindje inbakeren?

Inbakeren kan in de leeftijd van 1 week tot 6 maanden. Als je merkt dat jouw kindje vaak onrustig is of veel huilt, is het raadzaam om met een specialist te praten. Doe dit voordat je begint met inbakeren.

Wanneer moet ik het inbakeren afbouwen?

Het is belangrijk dat je het inbakeren afbouwt op het moment dat je kindje probeert om zichzelf om te draaien. Meestal is dit rond een leeftijd van 4 maanden. Het is dan ook vanaf deze leeftijd niet meer verantwoord om met inbakeren te starten.

Wanneer mag ik mijn kindje niet inbakeren?

Er zijn een aantal situaties waarin het inbakeren van je kindje niet verantwoord is en dus niet mag:
- Als jouw kindje begint met (het proberen van) omdraaien;
- Bij heupdysplasie (of een verhoogde kans daarop) of afwijkingen in de wervelkolom;
- Bij koorts, benauwdheid en/of een luchtweginfectie;
- Binnen 24 uur na een vaccinatie.

Mijn kindje lijkt onrustig te worden van inbakeren. Doe ik iets verkeerd?

Als je jouw kindje volgens de instructies hebt ingebakerd, dan doe je zeker niets verkeerd. Als het na de eerste keer niet soepel gaat, kan het zijn dat jouw kindje even moet wennen. Probeer het later nog eens opnieuw en baker alleen in voor het slapengaan. Wil het nog niet lukken? Niet ieder kindje vindt hetzelfde fijn. Luister goed naar je kindje en ga opzoek naar andere manieren die helpen om rust en regelmaat te vinden.

×