LOA LOU

FAQ Draagdoek

Q: Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kindje dragen in de draagdoek?
A: Je kunt jouw kindje vanaf de geboorte dragen in de draagdoek. Is je kindje prematuur (te vroeg), dysmatuur (met een te laag geboortegewicht), met een beperking of medische aandoening geboren? Wees dan extra alert. Overleg altijd eerst met een behandelend specialist en laat je adviseren door een draagconsulent. Zo leer je op welke manier je jouw kindje veilig en verantwoord kunt dragen.

Q: Tot welk gewicht kan ik mijn kindje dragen in de draagdoek?

A: Je kunt jouw kindje tot een gewicht van 8 kilo dragen in de draagdoek. Hierna zal je kindje te zwaar worden voor de stof waardoor dragen niet meer comfortabel zal zijn. Een goed alternatief als jouw kindje wat groter wordt, is de ring sling. Je draagt jouw kindje in de ring sling tot een gewicht van 10 kilo (Bio Velours Ring Slings) of 15 kilo (Linnen & Tencel™ slings). Dat is dus een fijne volgende stap in het dragen.

Q: In welke maten zijn Loa Lou draagdoeken beschikbaar?

A: Onze draagdoeken zijn ontworpen in één maat en geschikt voor confectiemaat 34 tot 46.

Q: Wat zijn de afmetingen van een Loa Lou draagdoek?
A: Onze draagdoeken zijn 4,6m lang en 52cm breed. Deze lengte komt overeen met een standaard draagdoekenmaat 6.

Q: Kan ik de draagdoek gemakkelijk meenemen?
A: Zeker. Als je de draagdoek opvouwt past hij in iedere (luier)tas!

Q: In welke positie kan ik mijn kindje dragen in de draagdoek?
A: Je draagt jouw kindje altijd rechtop met de buik en borst tegen jou aan. Onze draagdoeken zijn niet geschikt voor rugdragen of dragen met het gezicht naar voren.

Q: Ik vind het knopen lastig. Wat kan ik het beste doen?
A: In het begin kan het knopen even wennen zijn. Dit is heel normaal, zeker als dit jouw eerste draagavontuur is! Geef de moed niet op en oefen op een rustig moment. Lees het instructieboekje zorgvuldig door en bekijk de tutorial. Volg eventueel je handelingen in een spiegel om te kunnen zien waar de stofbanen naartoe gaan. Mocht je er toch niet uit komen dan kun je altijd contact met ons opnemen en/of overwegen om je te laten adviseren door een draagconsulent.

Q: Ik heb het gevoel dat mijn kindje te los in de draagdoek zit. Wat moet ik doen?
A: Het is belangrijk dat je de stof voldoende strak aanspant. Als je het gevoel hebt dat dit niet is gelukt, til je kindje dan uit de draagdoek. Knoop de draagdoek opnieuw en bekijk de tutorial, waarin we je laten zien hoe je de draagdoek goed aanspant.

Q: Hoe kan ik mijn draagdoek wassen?

A: Het beste was je de draagdoek koud (niet warmer dan 30°), bij voorkeur op een fijnwasprogramma. Maak geen gebruik van wasverzachter, want deze kan de bamboevezel verstoppen waardoor de vocht- en warmteregulatie verminderd wordt. Bamboe is een fijne stof, dus let goed op dat je deze niet samen wast met kledingstukken met ritsen of grove knopen. Maak geen gebruik van de droger. Gelukkig droogt bamboe snel, dus vind een plekje om hem uit te hangen en je bent zo weer klaar om te dragen!

×