FAQ babydragen

Yay! We vinden het heel leuk dat jij meer te weten wilt komen over babydragen. We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Dan helpen we je graag persoonlijk verder. Neem contact met ons op of stuur een mailtje naar hello@loalou.com.

Loa Lou rekbare draagdoeken

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kindje dragen in de draagdoek?

Je kunt jouw kindje vanaf de geboorte dragen in de draagdoek. Is je kindje prematuur of dysmatuur geboren? Overleg dan altijd eerst met een behandelend specialist en laat je adviseren door een draagconsulent. Zo leer je op welke manier je jouw kindje veilig en verantwoord kunt dragen.

Tot welke leeftijd kan ik mijn kindje dragen in de draagdoek?

Je kunt jouw kindje tot een maximaal gewicht van 8 kilo dragen in de draagdoek. Hierna zal je kindje te zwaar worden voor de stof waardoor dragen niet meer comfortabel zal zijn. Een goed alternatief als jouw kindje wat zwaarder wordt, is de ring sling. Je draagt jouw kindje in de ring sling tot een gewicht van 10 kilo (biologisch katoenen slings) of 15 kilo (linnen & Tencel slings). Dat is dus een hele fijne volgende stap in het dragen.

In welke maten zijn Loa Lou draagdoeken beschikbaar? 

Onze draagdoeken zijn één maat en geschikt voor confectiemaat 34 tot 46.

Wat zijn de afmetingen van een Loa Lou draagdoek?

Onze draagdoeken zijn 4,6m lang en 52cm breed. Deze lengte komt overeen met een standaard draagdoekenmaat 6.

Kan ik de draagdoek gemakkelijk meenemen?

Zeker. Als je de draagdoek opvouwt past hij in iedere (luier)tas!

In welke positie kan ik mijn kindje dragen in de draagdoek?

Je draagt jouw kindje altijd rechtop, met de buik en borst tegen jou aan. Onze draagdoeken zijn niet geschikt voor rugdragen of dragen met het gezicht naar voren.

Ik vind het knopen lastig. Wat kan ik het beste doen?

Wees niet ontmoedigd! Dragen is niet moeilijk, maar het vergt wel enkele oefening. Het is heel normaal als de eerste keer knopen niet meteen soepel gaat. Zéker als het de eerste keer is kan het even wennen zijn. Vind een rustig moment waarop jouw kindje tevreden is en neem de tijd voor oefenen. Gebruik hierbij de stappen uit het instructieboekje én bekijk de tutorials. Het gebruik van een spiegel kan helpen om je handelingen goed te volgen. Na een paar keer proberen zul je merken dat het steeds gemakkelijker wordt. Kom je er toch niet uit en vind je het gebruik lastig? Dan kun je altijd contact met ons opnemen en/of overwegen om je te laten adviseren door een draagconsulent.

Ik heb het gevoel dat mijn kindje te los in de draagdoek zit. Wat moet ik doen?

Het is belangrijk dat je de draagdoek voldoende aanspant. Als je het gevoel hebt dat dit niet het geval is, til je kindje dan uit de draagdoek. Knoop de draagdoek opnieuw en bekijk de tutorial, waarin we je laten zien hoe je de draagdoek goed aanspant.

Hoe kan ik mijn draagdoek wassen?

Het beste was je de draagdoek koud (niet warmer dan 30°), bij voorkeur op een fijnwasprogramma. Maak geen gebruik van wasverzachter, want deze kan de bamboevezel verstoppen waardoor de vocht- en warmteregulatie verminderd wordt.

Bamboe is een fijne stof, dus let goed op dat je deze niet samen wast met kledingstukken met ritsen of grove knopen.

Maak geen gebruik van de droger. Gelukkig droogt bamboe snel, dus vind een plekje om hem uit te hangen en je bent zo weer klaar om te dragen!

Loa Lou ring slings

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kindje dragen in de ring sling?

Je kunt jouw kindje vanaf de geboorte dragen in de ring sling. Is je kindje prematuur of dysmatuur geboren? Overleg dan altijd eerst met een behandelend specialist en laat je adviseren door een draagconsulent. Zo leer je op welke manier je jouw kindje veilig en verantwoord kunt dragen.

Tot welke leeftijd kan ik mijn kindje dragen in de ring sling?

Ring slings zijn geschikt voor zowel pasgeborenen als kinderen tot ongeveer 3 jaar oud. Onze biologisch katoenen ring slings hebben een maximaal draaggewicht van 10 kilo. Onze linnen en Tencel ring slings kunnen tot 15 kilo dragen.

In welke maten zijn Loa Lou ring slings beschikbaar? 

Onze ring slings zijn één maat en geschikt voor confectiemaat 34 tot 46.

Kan ik de ring sling gemakkelijk meenemen?

Zeker. Als je de draagdoek opvouwt past hij in iedere (luier)tas!

In welke positie kan ik mijn kindje dragen in de ring sling?

Je draagt jouw kindje altijd rechtop, met de buik en borst tegen jou aan. Onze ring slings zijn geschikt voor zowel buikdragen als heupdragen.

Ik vind het 'rijgen' van de ring sling lastig. Wat kan ik het beste doen?

Wees niet ontmoedigd! Dragen is niet moeilijk, maar het vergt wel enkele oefening. Het is heel normaal als de eerste keer knopen niet meteen soepel gaat. Zéker als het de eerste keer is kan het even wennen zijn. Vind een rustig moment waarop jouw kindje tevreden is en neem de tijd voor oefenen. Gebruik hierbij de stappen uit het instructieboekje én bekijk de tutorials. Het gebruik van een spiegel kan helpen om je handelingen goed te volgen. Na een paar keer proberen zul je merken dat het steeds gemakkelijker wordt. Kom je er toch niet uit en vind je het gebruik lastig? Dan kun je altijd contact met ons opnemen en/of overwegen om je te laten adviseren door een draagconsulent.

Ik heb het gevoel dat mijn kindje te los in de ring sling zit. Wat moet ik doen?

Dat is niet de bedoeling. Til je kindje uit de ring sling en probeer het even opnieuw. Bekijk daarbij goed de tutorial, waarin we je laten zien hoe je de stof goed aanspant.

Hoe kan ik mijn ring sling wassen?

Volg voor het wassen jouw ring sling zorgvuldig de instructies op het waslabel. Hieronder hebben we de wasinstructies, per stofsoort, voor je op een rijtje gezet.

Linnen ring slings
Een Loa Lou linnen ring sling was je het beste op 40 graden. Hierna mag je de ring sling op lage temperatuur gewoon drogen in de droger. Hoe fijn is dat?! Ook kun je de ring sling strijken.

Biologisch katoenen (velours) ring slings
Een Loa Lou velours ring sling was je het beste op een 30 graden fijnwasprogramma. Laat de ring sling hangend of liggend drogen en plooi de stof goed om de ringen. Zo droogt de stof sneller. Maak geen gebruik van de droger.

Tencel ring slings
Een Loa Lou Tencel ring sling was je het beste op een 30 graden fijnwasprogramma. Laat de ring sling hangend of liggend drogen. Tencel droogt snel, dus dat is fijn! Je kunt de ring sling strijken, maar let op: doe dit alleen op middelmatige temperatuur (en niet hoger).

Om de ringen tijdens het wassen te beschermen, kun je een sok over de ringen aanbrengen. Ook kun je de stof rondom de ringen plooien en hier een elastiekje omheen doen. Hoe je dat doet, zie je hier.

Het kan zijn dat de stof na de eerste wasbeurt iets krimpt, maar geen zorgen; we hebben hier in het ontwerp rekening mee gehouden.

Inbakerdoek

Wat is het voordeel van inbakeren?

De overgang van de baarmoeder naar de grote wereld kan voor jouw kindje best overweldigend zijn. Inbakeren is een fijn hulpmiddel om rust te creëren. De houding in de inbakerdoek is vertrouwd en prikkels worden door de beperkte lichaamsbewegingen verminderd. Doordat de armpjes langs het lijfje rusten, houdt je kindje zichzelf minder snel wakker door het zwaaien van de armpjes. Toegeven aan slaapjes wordt daardoor makkelijker.

Vanaf wanneer mag ik mijn kindje inbakeren?

Inbakeren kan in de leeftijd van 1 week tot 6 maanden.

Wanneer moet ik het inbakeren afbouwen?

Het is van groot belang dat je begint met afbouwen op het moment dat je kindje gaat proberen zich om te draaien (ongeveer bij 4 maanden). Het is vanaf deze leeftijd ook niet meer verstandig om te starten met inbakeren.

Wanneer mag ik mijn kindje niet inbakeren?

Als je merkt dat jouw kindje vaak onrustig is of veel huilt, is het raadzaam om met een specialist te praten. Doe dit voordat je begint met inbakeren. Er zijn gevallen waarbij inbakeren niet mag:
- Wanneer jouw kindje begint met omdraaien;
- Bij heupdysplasie (of een verhoogde kans daarop) of afwijkingen in de wervelkolom;
- Bij koorts, benauwdheid en/of een luchtweginfectie;
- Binnen 24 uur na een vaccinatie.

Happy you, happy loa lou!